Minneslund

                                          Saknade 

 CH  S *Acrobat´s Clarissa Cayenne "Colettan"År 2000 - dec 2014
        

Namn:   S*Clarissa .Cayenne

Född: 2000-12-05

Färg:Svartsköldpadds tabby m. vitt

Kloner: 23,2%

Top5:  66,4%

Inavel Complete 8,05%

HCM: test: Normal 2002, 2006, 2009

HD: UA/UA

DNA: N/N

Stamtavla

 

CH * Acrobat´s Clarissa Cayenne med smeknamnet "Colette" en brunsköldpaddstabby hona med vitt.  En  skönhet som blev mamma till 22 ungar. hann bli mormor, mormorsmor och mormors mormor. 

Clarissa var en trofast, social och kärvänlig katt-flicka, som älskade att kamma husses hår med klorna.  Och flera gånger varje dag kom hon och "duttade" med tassen på husse eller matte och sade till att: "nu ska dom gå och röra om lite i kattfordret så att det ska dofta lite mera". Ofta såg man henne ligga över vattenskålarna och vispa runt i vattnet så att det stänkte . Hon fick sin championtitel den 17 januari 2002. Test på hennes höfter visade: u.a.  HCM testerna vid 2, 5 och 8 års ålder visade normalt. Även Dna testet för HCM-genen har visat neg/neg. Clarissa kastrerades i december -09, vid en ålder av 9 år. 
Efter att Clarissa fyllt 14 år i dec 2014, blev hon dålig och kunde inte äta. Veterinären konstaterade att hon fått en cancertumör i överkäken.
Hon fick då somna in och lämna detta jordellivet - vi sörjer och saknar henne mycket nu.

 

                            Clarissa 14 veckor gammal

                                   Clarissa 8,5  år gammal

        Occi    1995 - 2014

          
Ozzi
var en brun-spotted (prickig) katthane som är en korsning mellan Ocicat och huskatt. Han  var katten som kom allra först till vårt katteri år 1995. Karisma kom till oss ca 3 veckor efter honom. När Ozzi kom hem till oss hette han Mirjam men efter några veckor förstod vi att det var en Mirjamo. Sedan döpte vi honom till Ozzi. Ja, han var verkligen en vild typ, flög i gardinerna och var mer vild än tam. Då kan man lätt räkna ut varför nästa katt blev en lugn Maine Coon.  Ozzi lugnade ner sig betydligt men var  trots sin höga ålder den mest temperamentsfulla och dominanta katten i katteriet. Men kunde också vara den mest älskliga och trevliga katten när han så ville. . Han var mycket duktig på att apportera och att gå fot med oss i skogen utan koppel. Det är Ozzi som lärde våra Maine Coon-katter att gå fot på skogspromenaderna. Han blev pensionerad (kastrat)redan vid 9 månaders ålder. 
Han var fortfarande pigg när han fyllde 18 år i september 2013 men tyvärr insjuknade han i njursvikt den 28 januari 2014. Vi tog då hem vår veterinär så att han fick somna in hemma i lugn o ro och bli befriad från sina smärtor. Ozzi var en mycket älskad katt och vi både saknar och sörjer honom. Hans älskade kattvän Sigrid tog hand om honom till slutet.
Ozzi med Sigrid båda var kära i varandra, från det hon flyttade hit år 2002 till dess att, han avled 18,5 år gammal. Både vi och Sigrid saknar honom mycket, Sigrid har i juni 2014 fyllt 12 år.     
       

 

S * Amberdale´s Charmion Giraldo  med smeknamnet Karisma, gick tyvärr bort från oss den 2 oktober - 06. Hon skulle ha fyllt 11 år den 13 oktober 06 men insjuknade i slutet av september -06. Det konstaterades att hon fått inflammation i gallgångarna. Karisma var inlagd på Albano Djursjukhus i 8 dagar med dropp och sondmatning, men eftersom hon inte blev bättre och inte längre ville eller kunde äta själv och det tillstötte svåra komplikationer var det bäst för henne att hon fick sluta sina dagar här på jorden.Det var oerhört smärtsamt för oss att "säga adjö" till henne då hon under alla åren med oss blivit en mycket  kär och älskad vän. 


                       Karisma 9 år


                                Karisma 3 år

                
                         Karisma 11,5 år

                        Webbmaster:     Susanne Lagercrantz
                All photos are copyrighted by the photographer.