Hanar 

Just nu har vi inga fertila hanar

                         Kastrater

    CH S* Acrobat´s Chirocco Chagall   smeknamn "  Birrpen" 

 

Namn:  S*Acrobats            Chagall smeknamn "Birrpen)

Född: 2000-12-05

Färg: Bruntabby

Kloner: 23,2%

Top2: 32,5% Top3:49,7%Top5:66,4%

Total Inavel  8,05%

HCM: Normal

HD:Normal/Normal

Stamtavla

   Läs mer om Chagall                  En av favoritsysselsättningarna

Ozzi

Ozzi var en brun-spotted (prickig) katthane som är en korsning mellan Ocicat och huskatt. Han  var katten som kom allra först till vårt katteri år 1995. Karisma kom till oss ca 3 veckor efter honom. När Ozzi kom hem till oss hette han Mirjam men efter några veckor förstod vi att det var en Mirjamo. Sedan döpte vi honom till Ozzi. Ja, han var verkligen en vild typ, flög i gardinerna och var mer vild än tam. Då kan man lätt räkna ut varför nästa katt blev en lugn Maine Coon.  Ozzi lugnade ner sig betydligt men var  trots sin höga ålder den mest temperamentsfulla och dominanta katten i katteriet. Men kunde också vara den mest älskliga och trevliga katten när han så ville. . Han var mycket duktig på att apportera och att gå fot med oss i skogen utan koppel. Det är Ozzi som lärde våra Maine Coon-katter att gå fot på skogspromenaderna. Han blev pensionerad (kastrat)redan vid 9 månaders ålder. 
Han var fortfarande pigg när han fyllde 18 år i september 2013 men tyvärr insjuknade han i njursvikt den 28 januari 2014. Vi tog då hem vår veterinär så att han fick somna in hemma i lugn o ro och bli befriad från sina smärtor. Ozzi var en mycket älskad katt och vi både saknar och sörjer honom. Hans älskade kattvän Sigrid tog hand om honom till slutet.
Ozzi med Sigrid båda var kära i varandra, från det hon flyttade hit år 2002 till dess att, han avled 18,5 år gammal. Både vi och Sigrid saknar honom mycket, Sigrid har i juni 2014 fyllt 12 år.     
       

                    All photos are copyrighted by the photographer.